lørdag 1. mai 2010

Kald og grå vår, men vi er i skogen lell..

Våren lar vente på seg. Vi har grå-brun, kald vår! Brr... Mon tro om fyringssesongen noen gang tar slutt..?
Men - det fins ikke dårlig vær,- bare dårlige klær! Og når man har fri - så må man ut!

En god gjeng med vovser har fått oppgaver i skogen i dag; Krumme, Sylva, Garm, Føysa, Snorre, Fägra og Ozzy..
Trente melding (rundering) med Sylva, Krumme og Fägra;
Krumme er en dritkul skrue å trene.. Bare Berit får bukt med noen "slurvefeil",- vil runderinga gå som en drøm! Her er det framdrift, entusiasme og energi!
For Fägra er meldingstrening noe nytt, og hun imponerte ikke særlig i dag.., bortsett fra at hun er flink til å avlevere meldingen. He.. hun vet jo at hun ikke får go`bit før apporten ligger i fanget mitt.
Andrine gikk spor og trente melding med Sylva. Sylva er en pussig hund, men lydig - og glad i oppgaver er hun. Det er bare 4 år forskjell i alder på hund og fører i den ekvipasjen... men de får til mye..
Resten av hunde-gjengen gikk blodspor;
Føysa fikk et spor som jeg mente var litt i overkant av hva hun ville fikse. Andrine lånte sporlina av Ragnar - og jammen... dette fiksa de bra! Sporet var 400m langt - flere vinkler, over steinrøys, over veg... Føysa hadde strev i første vinkel, noe hun utredet sjøl. Det å krysse veg var også nytt - og hun brukte tid på det. Men - alt i alt - særdeles godkjent!
Garm fikk to korte spor. Han sporer bra når han kommer i gang... For mye rot i starten av sporet - vi får prøve å finne "botemiddel" i morgen!
Snorre-gutten går spor "som en gammel labrador". Han har det aldri travelt, og har samme tempo fra start til slutt! I dag fikk han en spiss vinkel ned en bratt skrent. Tydelig uvant for "gutten", men han hoppet ned.. rolig og kontollert og spaserte fram til sporslutt..
Ozzy gjennomførte to korte spor. Han har ikke noen problemer med å spore, og virker motivert, - men vil noen ganger markere at han er "stor kar".. Hm.

I morgen er det søndag - og da er det samling på Flaten... Flere oppgaver på hundene - og kaffe på oss!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar