tirsdag 6. april 2010

Vårlige sysler

Våren er i anmarsj, og med den behovet for å komme ut i skogen for å sysselsette hundene. Første april er også passert, og det betyr jo begrensninger på hundene sin frihet. Vinteren har jeg brukt, så godt det har latt seg gjøre, til å bygge kondisjon og muskler...., mens nå skal "de små grå" øves.
I påska priset vi våren ved Trøndelagskysten.., bl.a. med litt spor-sysselsetting.
Snorre ter seg bra i sporet, - foreløbig holder han farten nede og går med nesa fint i bakken. Vel,- jeg har jo erfaring for at både tempo og stress kan komme etterhvert, men utgangspunktet for å få til noe med Snorre-valpen er absolutt til stede.
Fiona har øket intensiteten og iveren siden i fjor. Hun er klar for flere utfordringer.. og det skal hun nok få!
Rett før påske fikk også Føysa på seg sele og line (bildet) - og fikk lukte på et par ferske blodspor. Hun har arva sin mors "drit-gøy-gener" - og her var det ikke tvil; hun skulle fram i sporet!! Høg motivasjon på den jenta, ja. Her må nok Ragnar holde igjen i lina - og bestemme farten!
I ettermiddag "måtte jeg bare" sele på Ozzy (Brøsings Australian Touch). Ozzy har vært gjest i huset siden oktober, og har fått praktisert et "vanlig hundeliv". Hos meg inkluderer et "vanlig hundeliv" å gå spor... så da så. Denne karen er også av den mer energiske sorten,- men med riktig lineføring kan han helt sikkert bli en flink sporhund.
Et par utstillinger er på programmet i vår; Til helga skal valpene få vise seg fram i Trondheim, mens Fiona og Ozzy reiser til Bergen på NKK-utstilling 17. april. Siden tar vi pause fra misse-ringen - inntil verdensutstillingen i Danmark ved St.Hans-tider.
... Og så får vi bare se an... hvordan treninga går... og om vi skal kaste oss på noen sporprøver etterhvert... og kanskje byr våren på enda flere hundebegivenheter..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar